06 - 406 642 42 info@ldmediation.nl

plaatjeblogMensen vragen me weleens: wat doe je eigenlijk als familiemediator? Het antwoord op die vraag is dat ik letterlijk en figuurlijk ruimte bied voor gesprek op het moment dat met elkaar praten niet eenvoudig is.  Daarnaast breng ik focus aan in een periode waarin het soms lastig is om helder na te denken. Ik zorg er op die manier voor dat u de zakelijke dingen goed regelt.

In welke situaties kan ik gebruikmaken van een mediator?

Jullie kunnen bij me terecht bij een scheiding, maar ook voor het maken van een alimentatie(her)berekening of een ouderschapsplan. Juist als er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en te zorgen dat je de partnerrelatie goed afrondt en als ouders verder kunt. Als je twijfels hebt over de relatie, maar juist graag verder wilt met elkaar kan mediation een manier zijn om die twijfel boven tafel te krijgen en te kijken of binnen de relatie patronen kunnen veranderen en je weer samen verder kunt.

Wat kan ik verwachten van een familiemediator?

Als je verwikkeld bent in een echtscheiding of een ander conflict zie je de dingen niet altijd scherp. Het kan zijn dat je er letterlijk ziek van bent of je slaapt slecht. Soms herken je jezelf niet meer, ben je continue verdrietig of boos op de ander. In zo’n situatie is het fijn om met een neutrale derde aan tafel  te zitten die weet waar de voetangels en klemmen zitten en die zorgt dat jullie waar nodig een expert inschakelen. Het kan best een stap zijn om met je ex om tafel te gaan, hij of zij is misschien niet degene met wie je nu het liefst in gesprek gaat. Maar tegelijkertijd kan het enorm opluchten als  bepaalde dingen uitgesproken worden. Je kunt letterlijk weer ademhalen.

Hoe werkt dat?

In de mediationgesprekken kijk ik met jullie naar het verleden, het heden en de toekomst. Door het verleden af te sluiten en de focus te leggen op jullie wensen voor de toekomst, komt er weer ruimte voor creativiteit om samen naar oplossingen te zoeken. Oplossingen waar jullie beiden achter staan. Daarnaast zorg ik dat alle zaken aan de orde komen die geregeld moeten worden. Je kunt denken aan de afspraken over de verdeling van het vermogen, over de kinderen en over het pensioen. Met jullie input schrijf ik het convenant en/of het ouderschapsplan. Natuurlijk kunnen jullie dit ook zelf doen, dan kan ik voor jullie nagaan of wordt voldaan aan de wettelijke vereisten.

Wanneer kan ik beter niet voor mediation kiezen?

Er zijn situaties waarin mediation misschien niet de beste oplossing is. Het kan zijn dat het conflict zo geëscaleerd is dat een gesprek niet meer mogelijk is. Of één van de partijen wil niet in gesprek. Twijfelt u daarover, neemt u dan contact met me op.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking. Bel met 06-40664242.

Pin It on Pinterest

Share This