06 - 406 642 42 info@ldmediation.nl

IMG_4825Zes jaar woont hij al samen met zijn nieuwe vriendin. Zijn vrouw en drie kinderen zijn in de gezamenlijke woning blijven wonen. Nu heeft hij de scheiding in gang gezet en werkt zij op elke mogelijke manier tegen. Vreemd?

In de afgelopen jaren heeft hij met zijn vrouw en kinderen de feestdagen gevierd. En als er iets stuk was in huis kwam hij het repareren. Omdat ook zij verschillende andere relaties heeft gehad denkt hij dat ze de scheiding geaccepteerd heeft. Nu blijkt echter dat hij dit helemaal mis heeft en zijn ze in een vechtscheiding beland, met als inzet het huis en hun jongste zoon.

Hoe is dit mogelijk?
Bij een echtscheiding is het van belang dat je aan je toekomstige ex meldt dat je niet verder wilt. Deze melding moet duidelijk zijn en gehoord zijn door je partner. Doe je dat niet, zoals in bovenstaand geval, dan kan de partner blijven hopen dat het weer goed komt. In dit geval lijkt dit aan de hand te zijn, en gaf hij dubbele signalen af.

In mediation kan de scheidingsmelding alsnog gedaan worden in een veilige omgeving. Zo kan ruimte ontstaan om er toch samen op een goede manier uit te komen.

.

Pin It on Pinterest

Share This